21. lip 2012.

Cristiano Ronaldo odveo Portugal u polufinale

Prvi polufinalist Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini je reprezentacija Portugala, koja je golom Cristiana Ronalda iz 79. minute zasluženo savladala reprezentaciju Češke.

Češka je bila nešto bolja momčad u prvih tridesetak minuta igre, ali svoju djelomičnu terensku nadmoć nisu uspjeli okruniti ozbiljnijom prilikom za gol, a u tom razdoblju su uputili i svoja dva jedina udarca prema golu, a ostali su bez ijednog pokušaja u okvir gola, dok je Portugal prema golu pucao ukupno dvadeset puta, od čega je šest udaraca išlo u okvir Čehovog gola.

Jedine dvije prave prijetnje Portugalci su u završnici prvog poluvremena imali preko Ronalda, koji je najprije škaricama iz teške situacije pucao preko gola, da bi se nekoliko minuta kasnije nakon duge lopte Meirelesa oslobodio pratnje i iz okreta pogodio stativu.

U drugom poluvremenu potpuna dominacija Portugalaca, koji su krenuli puno ofanzivnije, a glavna prijetnja Čehu ponovno je bio Ronaldo. Najprije je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara ponovno pogodio stativu, nakon toga je uslijedilo još nekoliko dobrih prijetnji, a u 79. minuti nakon ubačaja Nanija glavom je s desetak metara zatresao mrežu za jedini gol na utakmici.

Portugal će u polufinalu igrati s pobjednikom susreta između Španjolske i Francuske.

Češka - Portugal 0:1


26'     Nani
27'     M. Veloso
79'   [ 0 - 1 ] C. Ronaldo
90' D. Limbersky


Udarci u okvir gola: 0 - 6
Udarci pored gola: 2 - 14
Posjed lopte (%): 43 - 57
Udarci iz kuta: 6 - 11
Zaleđa: 1 - 3
Prekršaji: 12 - 7
Žuti kartoni: 1 - 2
Crveni kartoni: 0 - 0

Nema komentara:

Objavi komentar