22. lip 2012.

Theodor Gebre Selassie potpisao ugovor s Werderom

25-godišnji češki reprezentativni desni bek Theodor Gebre Selassie svojim je igrama na ovom Europskom prvenstvu na sebe privukao veliku pozornost, a od sljedeće će sezone nositi dres njemačkog bundesligaša Werdera, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Gebre Selassie je bio na meti nekoliko klubova, a Werder će za njega Slovanu iz Libereca platiti odštetu u iznosu od dva milijuna eura.

"Odluka o prelasku u Werder je bila prava. Ovo je klub kojeg odlikuju stabilnost i tradicija, klub koji uvijek ima visoke ciljeve. Volio bih ovdje ponoviti svoju uspješnu sezonu iz Libereca." rekao je Gebre Selassie za službenu stranicu svog novog kluba.

Trener Werdera Thomas Schaaf je dodao: "Zadovoljni smo što smo uspjeli uvjeriti Selessiea da dođe kod nas, iako je imao još ponuda. On je vrlo talentiran desni bek koji je potvrdio naše dobro mišljenje o njemu dobrim igrama na Europskom prvenstvu."

Menadžer pvog tamnoputog reprezentativca Češke u povijesti Viktor Kolar je potvrdio kako su njegove igre na Europskom prvenstvu intenzivirale interes za njega, ali smatra kako je prelazak u Werder pravi potez.

"Veliki broj klubova je pokazao interes još prije Europskog prvenstva, a naravno, još više ih je postalo zainteresirano nakon početka natjecanja. Bili smo u kontaktu s Werderom još prije početka Europskog prvenstva i po mom mišljenju to je idealna opcija za Thea i njegovu budućnost. To je nagrada za naporan rad koji je uložio prethodnih godina." rekao je Kolar.

Nema komentara:

Objavi komentar