23. lip 2012.

Njemačka uvjerljivom pobjedom protiv Grčke osigurala polufinale

Njemačka je očekivano i zasluženo pobijedila Grčku i tako izborila mjesto u polufinalu Europskog prvenstva, gdje čekaju boljeg iz četvrtfinalnog susreta Engleske i Italije.

Njemački izbornik Joachim Löw se u ovoj utakmici odlučio promijeniti kompletnu napadačku liniju, pa su umjesto Gomeza, Müllera i Podolskog od prve minute krenuli Klose, Schürle i Reus.

Nijemci su očekivano dominirali terenom i stvarali prilike, ali činilo se da ne pronalaze pravi put do grčkog gola sve do 39. minute, kada je stvar u svoje ruke preuzeo kapetan Philipp Lahm i udarcem s dvadesetak metara doveo svoju momčad u vodstvo, s kojim su otišli na poluvrijeme.

Njemački reprezentativci su u ovoj utakmici pravili puno pogrešaka pri dodavanjima, a jednu od takvih su u 55. minuti Grci iskoristili i zahvaljujući asistenciji Salpingidisa i realizaciji Samarasa došli do izjednačenja.

Ništa se značajno nije promijenilo na terenu ni nakon tog gola, a Nijemci su vrlo brzo golom Khedire u 61. minuti vratili vodstvo na svoju stranu. Nakon toga zabio je i Miroslav Klose, te Marco Reus za prednost od 4:1.

Dvije minute prije kraja Boateng je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudac je pokazao na jedanaesterac, kojega je za konačnih 4:2 realizirao Salpingidis.

Njemačka - Grčka 4:2


 14'     G. Samaras
 39' P. Lahm [1 - 0]  
 55'   [1 - 1] G. Samaras
 61' S. Khedira [2 - 1]  
 68' M. Klose [3 - 1]  
 74' M. Reus [4 - 1]  
 75'     S. Papastathopoulos
 89'   [4 - 2] D. Salpingidis (penal) 

Udarci u okvir gola: 12 - 5
Udarci pored gola: 10 - 4
Posjed lopte (%): 66 - 34
Udarci iz kuta: 10 - 1
Zaleđa: 5 - 2
Prekršaji: 9 - 10
Žuti kartoni: 0 - 2
Crveni kartoni: 0 - 0

Nema komentara:

Objavi komentar